fbpx
Ett rent nöje
BADRUM

Kreativitet, funktionalitet och elegans

Kök i all ära, men visste du att noblessa numera även erbjuder badrumslösningar? Dessutom i lika många variationer som i köksutbudet! Precis som ett kök, ställer ett badrum höga krav på kvalitet, förvaring och ergonomi – vilket vi är experter på att leva upp till. Därför lanserar noblessa nu en helt ny produktlinje med badrumsinredning.

Kreativa ideer

– Badrumsplaneringen går till precis som när någon köper ett kök, där vi sitter ner tillsammans. En av våra köksarkitekter lyssnar in kundens önskemål och behov och kommer med kreativa och funktionella idéer kring hur vi bäst designar badrummet tillsammans, säger Malou Yacoub, som jobbar som produktansvarig och köksarkitekt på noblessas konceptbutik i Bromma. Utbudet består av kommoder, väggförvaring, speglar och ovanpåliggande handfat i keramik.
– En av våra styrkor, förutom den höga kvaliteten, är definitivt vårt stora sortiment. För att nämna några exempel: Det finns lika många luckor att välja mellan som till våra kök. Det vill säga över ett 50-tal och dessutom i olika kulörer. Det finns ett 40-tal olika bänkskivor och lika många olika handtagslösningar. Vi har med andra ord de allra bästa förutsättningarna för att forma ett personligt drömbadrum, säger Malou.

Ett rent nöje

Precis som i köksutbudet finns det en mängd olika tekniska finesser som underlättar vardagen och gör badrumsbesöket till ett rent nöje. Malou visar en låda som det räcker att ge en lätt knuff med höften, så öppnar den sig automatiskt.
– Perfekt när man är kladdig av en handkräm eller har fullt upp med att tvätta händerna och måste ha något i just den lådan, skrattar Malou och passar även på att visa den nästan osynliga knappen som sitter längst ner på badrumsspegeln.

– Den diskreta markören är faktiskt en dimmer till det inbyggda LED-ljuset. Fantastiskt lyxigt, och en smidig lösning för att enkelt kunna reglera styrkan på ljuset. Malou påpekar också att alla lådor, skåpsluckor och liknande har ett tätskikt, utformat för att stå emot fukt extra mycket, där det rena träspånet inte utsätts för varken luft eller vatten.
– Om man inte har avlopp och vattenrör som kommer ut direkt från väggen, vilket är standard i Tyskland, måste man såga ut så detta får plats. Det ger flexibilitet eftersom du kan välja var i kommoden rören ska gå. Vi skickar alltid med ett kantband som försluter ursågningen och gör att ingen fukt kan tränga in i spånskivan. Malou säger att köks- och badrumstrender går hand i hand, men att många generellt sett varit lite försiktigare med att ta ut svängarna i badrumsmiljön.
– Men det börjar helt klart förändras. Många efterfrågar lite mörkare färgnyanser, spännande kontraster och en mer vågad materialmix. Det är jättekul och vi ser mycket fram emot att hjälpa våra kunder att designa sina badrum.

MALOUS BÄSTA BADRUMSTIPS

1.

Utgå från din familjs behov. Förutom det allra nödvändigaste, fundera kring om ni kan lägga till något extra som ger karaktär. Kanske ett parti med öppna hyllor, glashyllor med inbyggd belysning, ett skåp med en lucka i ett material som bryter av?

2.

Bestäm vilken känsla ditt badrum ska förmedla. Ska det kännas industriellt, klassiskt, modernt, naturnära? Designmässigt finns det massor av valmöjligheter i form av detaljer som sätter stilen.

3.

Belysningen är minst lika viktig i ett badrum som i ett kök. Tänk på att det ska både finnas bra ”arbetsbelysning”, belysning som ger stämning och kanske punktbelysning som sätter extra fokus på någon eller några detaljer.Nästa
Välkommen till Ödåkra!
TinaochBennyiSpritan